Biologische aardbeien, onze biologische trots

Een product waar we ontzettend trots op zijn, zijn onze biologische geteelde aardbeien. De teelt van biologische aardbeien is een uitdagende, maar zeer interessante ambacht. Op deze pagina lees je meer over de teelt en de oogst van onze aardbeien.

Wist je dat..

De aardbei een schijnvrucht is? De aardbei zelf lijkt de vrucht, maar de echte vruchten zijn de pitjes die je aan de buitenkant ziet.

De teelt: volle grond, volle smaak
De aardbeienplantjes groeien in volle grond én onder tunnels, waardoor een heerlijke volle en zoete smaak gegarandeerd is. Tevens is de bodem rijk aan voedingsstoffen en dat zorgt voor een heerlijke zoete smaak. Onze aardbeien worden geteeld in tunnels. Waarom in tunnels? De tunnels zorgen voor de nodige bescherming van de planten en vruchten, zoals een té felle zon of een forse hagelbui en regenbuien. Het telen in volle grond is een voorwaarde om de aardbeien biologisch te mogen noemen.

Het telen van biologische aardbeien vraagt om speciale aandacht en het is niet geheel zonder risico. Bij het voorkomen en bestrijden van ziekten en plagen maken we gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals bijvoorbeeld lieveheersbeestjes, de manier om luizen te bestrijden. Door geen gebruik te maken van chemische middelen houden we het natuurlijke ecosysteem in optimale conditie en onze gewassen en rassenkeuze extra sterk.

Wist je dat..

Dat de bijnaam van de aardbei zomerkoninkje is? Dit is een soort voorbode voor de zomer, de aardbei is namelijk rijp in de zomer. En natuurlijk een knipoog naar het groene kroontje bij de steel.

De oogst van de beste kwaliteit
In de periode van mei t/m september worden onze biologische aardbeien drie keer per week geplukt. Door de zogenaamde doordragers is het mogelijk om vanaf het voorjaar tot het begin van de herfst aardbeien kunt plukken. Het plukken gebeurt vroeg op de dag, zodat ze vervolgens dezelfde dag nog per transport naar de groothandel kunnen, een dag later vind jij ze al in de supermarkt. Uiteraard vind je ze hier verpakt in een ecologische verantwoorde verpakking!

De (beste) kwaliteit van onze biologische aardbeien zit in de smaak, kleur en houdbaarheid!

Wist je dat..

Aardbeien het lekkerste zijn op kamertemperatuur? Haal ze ongeveer een halfuurtje voordat je ze gaat eten uit de koelkast. Op kamertemperatuur hebben ze namelijk de allerlekkerste smaak!