Smaak draait om grond, groei, gewas én aandacht

Aan de rand van de rijke natuur bij natuurgebied De Peel, werd Bio Brothers in 2011 opgericht door de broers Johan en Toon Tielen. Sinds 2016 heeft Johan samen met zijn vrouw Loes het Noord-Limburgse bedrijf volledig overgenomen.

De liefde voor biologische landbouw zat er bij Johan al van jongs af aan in. “Op school tijdens een bedrijfsbezoek, kwam ik voor het eerst in aanraking met biologische teelt. Ik was meteen gefascineerd. Dit type landbouw dwingt je om voortdurend vooruit te denken en preventief te werken: ‘Moeten we bloemranden aanplanten?’ ‘Gaan we natuurlijke vijanden inzetten?’ ‘Geven we de grond extra voeding?’ Alles draait in dit vak om het bewaken van het natuurlijke evenwicht. Prachtig!”

De natuur haar werk laten doen

Bio Brothers laat de natuur dan ook zoveel mogelijk haar werk doen. Johan: “Ga maar na: een plant is heel goed in staat zijn eigen problemen op te lossen en tot groei te komen, maar daar moet het wel de ruimte voor krijgen. Aan ons de taak om die optimale groeiomstandigheden te creëren.”

Duurzaam topproduct

Inmiddels heeft Johan een sterk team om zich heen verzameld. “Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk. Zonder hen, kunnen we onze gewassen niet de tijd en aandacht geven die ze nodig hebben en kunnen we onze groenten niet oogsten en klaarmaken voor onze klanten. Samen zetten we alles op alles om een duurzaam topproduct te leveren. Een moderne klantgerichte aanpak is daarbij de norm.

Diverse klantenkring

De klantenkring van Bio Brothers is divers. Naast het leveren aan uiteenlopende supermarktketens, zijn de producten van Bio Brothers ook gewild bij diverse nationale- en internationale groothandels. “Smaak draait om grond, groei, gewas én aandacht. Dat is precies wat je terug proeft in onze producten.”